DBS Superleggera van Aston Martin

Hier is hij dan eindelijk, na vele teasers en diverse lekkages van foto’s is er eindelijk beeldmateriaal om de nieuwste Aston Martin DBS Superleggera te aanschouwen. Ontdek het ultieme product van Aston Martin.

De ‘superlichte’ auto ziet er strak uit en dankzij de nieuwe foto’s vallen de parkeersensoren al direct op. Zowel op de voorkant als de achterkant van de auto. Eerste indruk: agressief maar toch zeer aantrekkelijk. Sneller, sterker en superlicht met strakke prachtige lijnen qua uiterlijk.

Onder de kap

Onder de motorkop van de versie van de DB11 staat een 5,2 liter twinturbo V12. Al dit vermogen passeert door een verbeterde automatische versnellingsbak met acht verzetten naar de achterwielen, waardoor dit goed is voor 725 pk en 900 Nm. Het totale gewicht van de auto komt net onder de 1700 KG te liggen, door het meer gebruik maken van koolstofvezel onderdelen is er rond de 70 KG bespaard op het gewicht. De nieuwe Aston Martin heeft vier velgen van 21 inch en ligt rond de vijf millimeter lager dan de normale DBS. Dit alles gecombineerd haalt de auto een topsnelheid van 340 km/u. In slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u tijd en van naar de 160 km/u kost het slechts 6,4 tellen.

De beelden

De leveringen van de DBS zou in het jaar 2018 nog verschijnen, een Nederlandse prijs is momenteel nog niet bekend. Geniet hieronder van de video over de nieuwste Aston Martin.

#Follow us on Instagram